CAT
 

Preguntes Freqüents

Seccions

1. Una mica sobre Polaroo

2. Preu i tarifa plana

3. El meu balanç

4. Ofertes

5. Els meus proveïdors

6. Privacitat i seguretat

7. La indústria

1. Una mica sobre Polaroo

Polaroo soc jo, el teu bill guru. Soc el guru de les teves factures. Expert en la gestió, l’optimització i la unificació de tots els teus serveis recurrents.


Gestiono, optimitzo i unifico totes les factures de casa teva per tu. Factures d’electricitat, aigua, gas, serveis de manteniment, reparacions, manetes, i hi continuaré afegint molts més serveis.Ho faig tot a través d’una plataforma (versió web, aplicació per a iOS, aplicació per a Android) que et permet centrar-te en allò que t’importa de debò: el temps lliure, els amics, la família, els hobbies, viatjar i explorar el món.No malgastis ni un minut de la teva vida trucant a comercialitzadores com Endesa, Naturgy, Iberdrola… Jo me n’encarrego. Em llegeixo la lletra petita, et dono d’alta i de baixa, et canvio tots els serveis i contractes quan et trasllades a una casa nova, i molt i molt més.

És molt fàcil!


1. Et descarregues l’aplicació de franc i et crees el compte, o et registres a través del web.


2. Hi afegeixes els serveis que vols optimitzar i unificar.


3. Et faré una oferta personalitzada, segons el teu perfil i consum. No soc un comparador genèric. La teva oferta és teva.


a) Optimitzo cada servei que es pugui optimitzar.


b) Canvio a proveïdors millors amb valors i condicions millors.


c) Et proporcionaré una tarifa mensual unificada perquè tinguis un control, estabilitat i previsió de pagaments i despeses.

No, i no tornaràs a rebre mai factures en paper. Si rebessis factures en paper, crema-les. No obstant això, si les volguessis arxivar, has de saber que a la plataforma disposaràs de totes les factures digitals ordenades, amb la possibilitat de descarregar-les i imprimir-les: les dels teus proveïdors i les nostres.

A la secció Contacte podràs preguntar-me qualsevol dubte que tinguis. M’agradarà molt ajudar-te i poder parlar amb tu.


Em pots escriure a info@polaroo.com,


o trucar o posar-te en contacte per WhatsApp al +34 691 637 666.

De moment ofereixo els meus serveis a qualsevol ciutat, poble, illa i racó d’Espanya. Però treballo per tancar acords que em permetin volar a altres països de la Unió Europea i dels EUA. En un futur, a tot arreu.

Avisa’m, gestionar el canvi sol és horrible…


El que faré per tu és iniciar el Protocol Viu: mentre jo gestiono tots els canvis als subministraments, contractes, altes i baixes…, tu tindràs temps lliure per dedicar-te al que més t’agrada. Viure més, preocupar-te menys.

Actualment ofereixo el servei tant per a particulars com per a petites empreses i negocis. Des d’un punt de vista tècnic, se segueix exactament el mateix procés. Envia’m les factures i t’ajudaré.

La mateixa informació que necessitaries per poder gestionar els serveis pel teu compte. La informació que apareix a les factures. M’hauràs d’enviar les factures i emplenar la informació que, per exigències legals, ens veiem obligats a sol·licitar.


Amb les factures de cada servei, o accedint al compte dels teus proveïdors, podré analitzar l’historial de consum i obtindré el codi CUPS: un DNI per a cada servei específic a cada casa. Sense aquest codi, no podem dur a terme els canvis: és el mínim imprescindible amb les comercialitzadores. També necessitarem la teva adreça de correu electrònic, l’IBAN associat al pagament del servei, la confirmació per poder dur a terme el cobrament SEPA, el titular del servei i la potència contractada. Recorda que tota aquesta informació apareix a la factura. No obstant això, per qüestions de seguretat volem estar segurs que tot és correcte. Et sol·licitarem que confirmis aquesta informació.


Si no tinguessis accés a factures de la teva nova llar, les hauràs de demanar a la immobiliària o al propietari de l’habitatge per poder gestionar els canvis.

La zona única de pagaments en euros (SEPA, per la sigla en anglès) és l’àrea en què els ciutadans, les empreses i altres agents econòmics poden efectuar i rebre pagaments en euros a Europa, dins i fora de les fronteres nacionals, en les mateixes condicions i amb els mateixos drets i obligacions, independentment del lloc on es trobin.

Els rebuts domiciliats SEPA es basen en una ordre de domiciliació o mandat, mitjançant la qual el deutor (pagador) autoritza el creditor (beneficiari) a efectuar cobraments en un compte de la seva titularitat.

Per gestionar els teus serveis en nom teu, he de poder facilitar el número complet de l’IBAN associat al pagament del servei per gestionar el canvi de servei. I perquè n’unificaré el pagament en el compte IBAN que m’indiquis.


De la mateixa manera, necessitem el teu DNI, no només per exigències legals, sinó també per poder certificar que ets el titular del servei o que seràs el titular del servei.

Sí, sense penalitzacions ni obstruccions. Estant amb Polaroo, qualsevol canvi s’haurà d’efectuar a través meu per poder garantir la seguretat i la integritat del servei, tant el teu com el meu i amb els meus proveïdors.


IMPORTANT:


Per poder-te donar de baixa, he de gestionar el teu cas amb cada proveïdor que estigui inclòs en la teva unificació de serveis. T’hauré de donar de baixa la tarifa mensual i regularitzar la teva situació amb mi. Recorda que pagaré les factures per tu, i potser et faltarà pagar algun import concret, o jo t’hauré de retornar algun import concret. El procés de baixa no és 100 % automàtic, però faré tot el que estigui al meu abast perquè no t’hagis de preocupar per res i continuïs amb els proveïdors que tens.

Un cop donat de baixa i amb tot en ordre, recorda que:


No et gestionaré cap servei, ni en tindràs el balanç, ni en veuràs el consum, ni els gràfics, ni res. Tornaràs a tenir inestabilitat al compte bancari i molts pagaments imprevistos al llarg de l’any. M’agradaria que no fos així, però no ho puc gestionar tot si no tens els serveis unificats amb mi. Només aleshores podràs sol·licitar l’eliminació de tota la informació.


Si tens dubtes, posa’t en contacte amb mi i intentaré trobar la solució que s’adapti més bé a les teves necessitats.

2. Preu i tarifa plana

La tarifa mensual no és un pagament pels serveis a Polaroo. Jo no comercialitzo energia, però sí que m’encarrego que disposis del millor servei i unifico els pagaments dels diferents serveis i companyies per simplificar la teva vida.


Dins del pagament mensual unificat, es destinen simbòlicament 2 € en concepte de subscripció dels serveis amb Polaroo. Com més serveis s’hi incloguin, o com més complexos siguin, la subscripció s’incrementarà, sempre amb el consentiment previ del client. Per a operacions puntuals, com els canvis de casa, es duran a terme pagaments puntuals per la dificultat de la gestió. No es cobrarà mai cap import sense que l’hagis aprovat.

Sí, en gestionar els teus serveis, pago les factures segons van arribant amb els diners de la tarifa mensual. Els diners són teus. Jo poso a la teva disposició una plataforma que et permet tenir un compte virtual que paga per tu de manera estable i controlada. Pago amb els diners que ingresses al teu compte perquè el balanç del compte bancari personal sigui el mateix cada mes. Estable, sense sorpreses i sanejat.

Res. El balanç al teu compte és teu. No puc generar interessos, i si ho fes, serien teus. Gestionaré el pagament de les factures, això sí.

La tarifa mensual és una estimació basada en las factures que m’has enviat i en un perfil anual de consum de referència.


El meu software i algoritme analitza les factures, l’historial i el consum, i els compara amb altres perfils semblants al teu. Segons aquestes dades, determina quina quantitat has de pagar com a tarifa mensual per poder cobrir els costos anuals distribuïts mes per mes. Hi haurà mesos en què pagaré més i d’altres en què pagaré menys, però tu sempre tindràs clar l’import abans que comenci el mes. Jo m’encarrego de gestionar totes les factures i els pics de pagament reals quan vagin arribant.

Hi ha diversos factors que es computen per calcular les tarifes planes. Depenent del moment de l’any en què et trobis (hivern o estiu), les factures són més altes o més baixes, etc. Com més informació m’hagis proporcionat (electrodomèstics que tinguis, dimensions de l’habitatge, etc.), més precís podré ser.


Pot ser que les factures que em vas enviar, per la raó que fos, fossin una mica més altes del que és habitual, o que el perfil de consum que utilitzo no encaixi bé amb la teva situació.


En qualsevol cas, si la tarifa no s’adapta a la teva situació, l’ajustarem perquè quadri més bé amb la teva realitat.

Si la meva oferta és superior al teu consum real, tindràs un balanç positiu i podràs recuperar la diferència quan vulguis. En cas contrari, tindràs un balanç negatiu que podràs compensar a final d’any. En qualsevol cas, sempre podràs accedir al balanç de situació.

No, no seria fidel a les teves necessitats ni al consum real. Generaria més problemes que solucions. És necessari que la quantitat cobreixi les despeses anuals dels serveis.

No. Oferim una tarifa plana mensual perquè és la que genera més garanties de pagament als proveïdors i més seguretat als consumidors.

Sí, estic implantant l’opció que m’han sol·licitat uns quants clients: incrementar la tarifa mensual per estalviar cada mes i aconseguir un balanç positiu addicional. Inconscientment, al cap de 6 o 12 mesos hauràs aconseguit un estalvi addicional «inesperat». En aquest cas, estic valorant afegir un percentatge addicional que podràs triar o indicar quan rebis la tarifa mensual. Recorda: els diners continuen sent teus.

3. El meu balanç

La diferència entre les factures que pago per tu i el que jo rebo de tu (mitjançant la tarifa mensual) per pagar aquestes factures es tradueix en un balanç positiu o negatiu que tens amb mi.

Cada mes es transfereix a Polaroo una tarifa mensual per cobrir totes les factures unificades. Polaroo va pagant aquestes factures amb els diners que el client li proporciona, però hi ha mesos en què Polaroo paga menys que la tarifa mensual i d’altres en què paga més que la tarifa mensual.

Sí, imagina que la teva tarifa mensual és de 112,58 €:


a) Si a finals del mes d’agost arriben tres factures a nom teu per un import total de 100 €, com que tu m’hauràs donat 112,58 € a principis d’agost com a tarifa mensual, en quedaran 12,58 € de balanç positiu. Jo hauré pagat menys del que he rebut de tu.


b) Si, per contra, arriben tres factures a nom teu per un import total de 150 €, com que tu m’hauràs donat 112,58 € a principis de mes, jo pagaré els 37,42 € restants per tu, cosa que generarà un balanç negatiu. Jo hauré pagat més del que he rebut per cobrir aquestes factures.


Com a regla general, el balanç sol ser negatiu als mesos d’hivern, perquè s’hi registren consums de llum i gas més elevats, mentre que a l’estiu el balanç sol pujar i equilibrar-se. Per tant, no t’amoïnis: el meu algoritme té en compte molts paràmetres perquè pugui pagar per tu sempre i de manera estable.


Un dels meus valors consisteix a oferir-te un balanç i estabilitat al compte bancari. El més important és que n’estiguis informat i puguis pagar el mateix import cada mes sense sorpreses inesperades: evitar que al compte bancari hi hagi pagaments esporàdics i factures elevades que t’alterin l’economia. Quantes vegades t’ha passat, com a consumidor? A mi, moltes.

Per començar, cada 6 mesos reviso per obligació l’estat de la tarifa mensual per ajustar-la segons el teu hàbit de consum. A vegades varia en funció del teu perfil i per compensar possibles desajustos rellevants.


a) Si el balanç és positiu: és important recordar que els diners són completament teus i que hi ha diverses opcions que pots i podràs triar en un futur:


1. Ens pots indicar que utilitzem aquest balanç positiu per abaixar la tarifa mensual durant els mesos següents. ACTIU


2. Ens pots indicar que es retorni aquest import al teu compte personal mitjançant una transferència o que el bescanviem per la tarifa mensual següent, depenent del cas. ACTIU


b) Si el balanç és negatiu: no et preocupis.


El meu objectiu és generar la mínima fricció possible. Com a regla general, la desviació no sol ser significativa; a més, la pràctica habitual permet que es vagi equilibrant als mesos següents. Hi ha mesos que pago més i mesos que pago menys. S’equilibra, tant si és positiva com si és negativa. No obstant això:


1. Portaré a terme una actualització del teu estat. Identificaré les factures pagades per mi i les compararé amb els pagaments que he rebut de tu.


2. Parlaré amb tu per oferir-te la millor solució possible: incrementar la tarifa mensual de manera estable als mesos següents perquè no es produeixi un desemborsament directe per part teva, per exemple.


3. Puc acordar amb tu compensar directament la diferència amb un pagament directe.

Sí, reviso constantment l’estat de tots els clients, les tarifes mensuals, els proveïdors, els preus i els valors. A més, cada 6 mesos elaboro un informe intern obligatori per analitzar la situació del balanç amb cada client per evitar possibles desajustos.


Sempre podràs consultar aquest balanç a la plataforma.

4. Ofertes

Sí, analitzo i estudio contínuament noves ofertes que van apareixent en el mercat.


Treballo per tancar acords amb proveïdors d’alta qualitat, amb els millors valors del mercat, els millors preus, les millors condicions i sense «lletra petita» desfavorable. Aposto per empreses que posen el consumidor al centre de l’equació.


A més, els meus proveïdors sempre m’informen de noves tarifes i de descomptes especials per als seus clients. En qualsevol cas, l’última decisió la prendràs sempre tu, el meu client.

5. Els meus proveïdors

Les millors comercialitzadores no són necessàriament les més barates. Col·laboro amb les que no només ofereixen un valor econòmic molt més ajustat al teu consum, i, per tant, més econòmic per a la teva butxaca, sinó que també ofereixen un servei al client excel·lent: energia renovable, sense factures sorpresa, sense costos addicionals, que siguin tecnològiques, que no t’enganyin, que siguin segures, que tinguin integritat, que siguin transparents, etc. Són valors que comparteixo amb elles.


He analitzat el mercat espanyol i he decidit que, a les meves cases i amb la meva família i amics, només tractaré amb unes comercialitzadores en concret. N’hi pot haver més.

Els meus proveïdors són els millors del mercat, amb valors diferenciats. Igual que jo, que posin el consumidor al centre de l’equació és bàsic. Són Holaluz, Gana Energía, HomeServe i qualsevol empresa d’aigua d’Espanya. A més, estem tancant altres acords molt interessants.

Holaluz és una comercialitzadora amb què hem arribat a un acord que lidera la transformació del sector i que aposta per l’energia solar com a font inexhaurible i sostenible d’un nou model energètic. Venen electricitat 100 % d’origen renovable i ofereixen estalvi amb productes personalitzats que s’ajusten a les necessitats energètiques de cada client gràcies a la tecnologia. Holaluz és l’única comercialitzadora de tot Europa que ha rebut el certificat B Corp, que només s’atorga a les empreses més segures, més transparents i que tenen un 100 % d’energia renovable.

Gana Energía és una start-up comercialitzadora independent amb què hem arribat a un acord i que ofereix energia 100 % renovable. Va ser fundada el 2015 amb l’objectiu d’oferir els preus més competitius del mercat i un servei transparent, enfocant-se a la satisfacció i la tranquil·litat del client. Actualment opera a l’Espanya peninsular. Des del novembre del 2018 també és distribuïdora de punts de recàrrega per als vehicles elèctrics. Gana Energía disposa de les tarifes de preu fix més assequibles del mercat, tant per a la indústria i les grans empreses com per a les pimes i el sector residencial.

HomeServe és l’empresa de confiança amb què hem arribat a un acord i que està especialitzada en solucions globals per a la cura i el manteniment de la llar, els negocis i les comunitats.

La contractació es fa amb HomeServe, però tu has firmat un poder per autoritzar Polaroo a signar en nom teu el contracte de HomeServe. No obstant això, l’autorització bancària (SEPA) i la protecció de dades les acceptes directament de forma digital.

Un any de garantia en totes les reparacions.

A HomeServe hi són per ajudar-te, cuidar la teva llar i garantir-te la tranquil·litat més gran. Com a especialistes en assistència de la llar, posen a la teva disposició els millors especialistes en reparacions i urgències per solucionar qualsevol problema sempre que ho necessitis. És l’empresa líder d’assistència a la llar, acumulen més de 15 anys d’experiència oferint el millor servei en l’execució de reparacions i la resolució de tot tipus d’avaries. L’any passat van atendre prop de 650.000 reparacions. Disposen d’una xarxa de més de 2.000 professionals arreu del país per atendre qualsevol urgència, disponibles les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

A l’habitatge situat a l’adreça que s’indica al teu contracte.

El servei té una durada d’un any, renovable automàticament.


El servei té un període de carència de set dies des que es formalitza.


Disposes d’un termini de 35 dies per desistir dels contractes de servei, sense cap penalització; avisa’m.


Aquest període en què encara no es pot gaudir de les condicions només té vigència en el primer any de contracte i no en les renovacions.

Trucant al telèfon 911 774 635, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.

Per al servei d’electricitat: Holaluz i Gana Energía.


Per al servei de gas: Holaluz.


Per al servei d’aigua: tots els que hi hagi a Espanya (Aigües de Barcelona, SOREA, Canal d’Isabel II, etc.). Desafortunadament, per llei encara no podem, com a consumidors, canviar de subministrador d’aigua, va per zones. A mi no m’aporta res, a banda de poder-te facilitar la gestió dels serveis de casa teva.


Per al servei de manteniment d’electricitat, gas i aigua: HomeServe.


Per al servei de reparacions elèctriques i d’electrodomèstics: HomeServe.


Per al servei de manetes: HomeServe.


Per al servei d’autoconsum o de plaques solars: Holaluz i Gana Energía.


Per al servei de vehicle elèctric: Holaluz i Gana Energía.


Per al servei d’Internet: treballo per poder-hi afegir aquest servei tan aviat com sigui possible. Et puc recomanar solucions interessants en el mercat i ajudar-te en la transició, però encara no en puc gestionar el pagament ni optimitzar el servei de manera automàtica a l’aplicació.

Comparo l’estalvi que puc aconseguir amb cadascuna de les comercialitzadores amb què treballo. Valoro les opcions que ofereixen segons el consum i la potència contractada que tinguis. Actualment, les proveïdores que ofereixo són les millors del mercat.

Sí. Sense cap penalització. No obstant això, m’hauràs de sol·licitar qualsevol canvi i sempre haurà de ser entre les proveïdores amb què jo treballi.

Sí i no. No podré gestionar aquesta comercialitzadora, però sí que podria gestionar la resta dels serveis. Sempre podràs unificar tots els serveis, abans o després. Pots seleccionar quins serveis vols unificar. Si per a algun d’ells no hi vols una oferta millor amb les meves proveïdores, no passa res, però no el puc gestionar. Hi ha casos excepcionals. Pregunta’m, si en tens dubtes.

Si tens contractat i unificat el servei amb HomeServe, una de les millors empreses del món en aquest sentit, ho solucionarem ràpidament. Estic integrat amb ella i treballem plegats per oferir el millor servei i la millor atenció al client.


Ens pots trucar al telèfon indicat perquè un expert vagi al teu domicili i solucioni el problema al més aviat possible.

Sí. Per exemple, pots escollir unificar l’electricitat i el gas, però no l’aigua ni Internet. Sempre pots unificar-ho més endavant.

Sí, si hi afegeixes el servei. Amb Endesa sempre ha estat inclòs, d’amagat, a les teves factures. És un import molt elevat. Amb mi, el preu i el servei són els millors del mercat. És recomanable que els serveis bàsics incloguin la revisió, però de manera transparent i lògica.

6. Privacitat i seguretat

La informació que em facilites és bàsica perquè pugui gestionar els contractes i els serveis en nom teu. Sense aquestes dades, no puc efectuar els canvis. Les utilitzo per poder donar d’alta i de baixa els teus nous serveis de la llar. Són exigències legals.

Sí. La seguretat és una de les meves prioritats i, per aquesta raó, treballo constantment per garantir que la teva informació estigui protegida. Totes les empreses de la Unió Europea hem de complir i assegurar que els consumidors tinguin accés a les seves dades més fàcilment i amb més control.


L’RGPD és el Reglament general de protecció de dades (UE) 2016/679, la regulació més estricta i avançada del món. La finalitat de l’RGPD consisteix a oferir als ciutadans i residents el control pel que fa al tractament de les seves dades personals entre els estats membres.

Sí. Utilitzo la seguretat d’Amazon Web Services Cloud Security, una de les millors del món. El centre de dades i l’arquitectura de la xarxa s’han creat per complir amb els requisits de les organitzacions més sensibles i exigents del món en termes de seguretat.

Sí. La informació que ens proporciones únicament ens facilita la informació que consta a la factura: la potència contractada, el consum, el titular del servei, el DNI i una part de l’IBAN. Si no ens volguessis proporcionar la factura, no podríem gestionar els canvis. És la informació mínima per poder-los dur a terme. Te la demanarà cada comercialitzadora nova amb qui contractis els seus serveis.

Sí. Envia’m un correu electrònic a support@polaroo.com amb el teu nom i l’adreça de correu del compte. Em posaré en contacte amb tu per començar el procés i garantir que s’elimina tota la informació. Una vegada s’hagi dut a terme això, rebràs un correu electrònic de confirmació.

7. La indústria

Abans de 1997, la indústria estava regulada i tots els preus els fixava el Govern. Amb la entrada a la UE, el 1997 va començar un procés lent i complex per liberalitzar el mercat, amb les directives europees de 2002 i 2009. Des d’aleshores, els consumidors tenen llibertat absoluta per triar a qui paguen l’energia que consumeixen. Això es coneix com a mercat lliure. Tradicionalment hi havia 5 grans empreses que produïen l’energia, la distribuïen i la cobraven. Ara, a banda d’aquestes 5, hi ha més de 400 comercialitzadores a qui es pot pagar pel consum de l’energia. L’energia és la mateixa, però tu tries qui t’ofereix un preu millor i uns valors millors. Encara avui pots escollir entre el mercat regulat i el mercat lliure. La diferència és que en el regulat no en saps els preus: canvien cada dia i, per tant, no saps quant costa el quilowatt hora (kWh). Amb el mercat lliure, saps exactament quant et costarà el kWh.

El codi universal del punt de subministrament (CUPS) és un codi únic que identifica un punt de subministrament d’energia (ja sigui d’electricitat o de gas canalitzat) a Espanya. És com el NIF de la teva instal·lació: comença amb la seqüència ES i té 20 dígits més (que poden ser xifres o lletres). Es necessita perquè les companyies distribuïdores, les comercialitzadores, l’Administració pública, etc., puguin identificar un subministrament.

A cada factura hi ha dos tipus de preu. El primer és la potència contractada per al teu habitatge. Depenent de la grandària, tindràs més potència contractada, perquè no es fonguin els ploms, si tot estigués encès. Com més gran sigui l’habitatge i més electrodomèstics tinguis, la potència contractada serà més alta. Pagaràs un preu per aquesta potència. I, en segon lloc, tens la potència consumida, que pagaràs en funció del consum, amb un preu diferent, per kWh.

El meu contacte

No tinguis cap dubte en escriurem, me encanta poder ajudar.

Whatsapp: +34.691.637.666

Email: info@polaroo.com

Enviar
Envian...
¡Gracies per seguirme!
Widuid Unified Services, S.L. - C. Luis Muntadas nº8, Barcelona - Copyright Polaroo © 2019